De gevangene die dinsdag uit de gevangenis Zuyder Bos in Heerhugowaard ontsnapte was die ochtend de bezoekersruimte aan het schilderen. Tijdens zijn werkzaamheden wist hij een elektronische deur voor bezoekers uit te lopen.

Een woordvoerder liet weten dat “dit absoluut niet had mogen gebeuren’’. Het Bureau Veiligheid en Integriteit van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) stelt een onafhankelijk onderzoek in.

De 31-jarige gevangene is nog niet gevonden; de politie was dinsdag met man en macht naar hem op zoek en had onder andere een politiehelikopter ingezet, tot dusver nog zonder resultaat. De gevangene is licht getint, draagt zwarte kleding met verfvlekken en heeft kort geschoren haar. Hij kan verward overkomen; er wordt gevraagd de man niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

Een opvallend detail is dat de man zich zelf in augustus voor het uitzitten van zijn celstraf had gemeld en dat hij in maart vrij zou komen.

 

Pin It
Bekeken: 3755x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/