Het is al even geleden dat de Kunstkerk Heerhugowaard (voorheen Artotheek) is verhuisd van het gemeentehuis naar de kerk aan de Stationsweg. Zondag 3 april tot en met zaterdag 9 april was de kerk alvast de hele week open in verband met de verhuizing. Bij die verhuizing kwamen uiteraard werkzaamheden kijken als het aanpassen van de elektriciteit, het leggen van vloerbedekking en schilderwerk.

Dat laatste blijkt bij niet alle inwoners van Heerhugowaard in de smaak te vallen, zo wordt duidelijk uit een bericht dat is geplaatst op de Facebookpagina ‘Je bent Heerhugowaarder als…’ Op de bij het bericht gevoegde foto is te zien dat de voordeur van het kerkje felgeel is geschilderd en er een dikke gele rand omheen is gemaakt. De reacties zijn wisselend: sommige mensen vinden de gele kleur wel vrolijk staan, anderen vinden de kleur minder mooi, maar wijzen erop dat dit een kwestie van smaak is, en weer anderen vinden het ronduit respectloos om een monument zo’n kleur te geven.

Navraag bij de Kunstkerk zelf leert dat men met de gele deur vrolijkheid wilde uitstralen, en dat geel daarvoor een geschikte kleur leek. De gele rand om de deur heen was overigens wel tijdelijk en moest een omlijsting van de deur voorstellen, vanwege de opening van de Kunstkerk op de nieuwe locatie. Deze rand is inmiddels verwijderd; de deur zelf blijft geel.

Pin It
Bekeken: 5222x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/