De gemeente Heerhugowaard heeft besloten dat in totaal elf potjes met geld niet meer nodig zijn waarvoor ze oorspronkelijk waren bedoeld en gaat dat geld uitgeven aan andere projecten.

Een project dat al lang hoog op het wensenlijstje van de coalitie stond is de aanleg van een spoortunnel onder de Zuidtangent. Met de helft van het geld dat uit de geldpotjes ie vrijgekomen wil het college een tunnel aanleggen die in de plaats komt van de spoorwegovergang op de Zuidtangent.

De oppositie vindt een tunnel meer dan onnodig, maar de coalitie denkt dat hij goed is voor de bereikbaarheid van Heerhugowaard, en dus voor de economie. Bovendien wil de coalitie het hele stationsgebied op de schop nemen in de hoop dat het aantal treinreizigers van en naar Heerhugowaard flink stijgt en de NS wordt overtuigd om Heerhugowaard in het railnet van de Randstad op te nemen.

Verder zet de gemeente onder andere acht ton opzij voor de renovatie van de Middenweg-Zuid, het deel tussen Intratuin en de Reuzenpandasingel en tweeënhalve ton voor het saneren van grond in de Rivierenwijk, de Molenwijk, bedrijventerrein De Frans, De Bickerstraat en de straten achter de kerk in De Noord. (foto: Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 5157x
https://ee.itk.ac.id/data/