Heerhugowaarders die het Hertenkamp aan de Dreef liever niet samengevoegd zien worden met kinderboerderij De Bongelaar kunnen even opgelucht ademhalen. De VVD, HOP en GroenLinks gaan bij de raadsvergadering op 30 juni een motie indienen waarin ze vragen om uitstel van de verplaatsing. Dit schrijft het NHD.

Een van de maatregelen die in de Voorjaarsnota staat beschreven is het samenvoegen van het Hertenkamp met de tegenoverliggende kinderboerderij De Bongelaar. De aanleiding is tde vervallen staat van het Hertenkamp, en ook de gebouwen van De Bongelaar zijn aan een opknapbeurt toe. Bovendien is de grond van het Hertenkamp te drassig voor de dieren, aldus de gemeente.

De aankondiging van de verplaatsing van het Hertenkamp leidde tot verontwaardiging onder de buurtbewoners. Enkelen richtten de Facebookgroep ‘Hertenkamp moet blijven', die na enkele dagen al 500 likes had, waarop de initiatiefnemers de gemeente om een gesprek vroegen over de toekomst van het Hertenkamp. In reactie op de ontstane onrust stuurde de gemeente een brief aan de omwonenden waarin ze excuses aanbood voor het feit dat zij zich onvoldoende had gerealiseerd dat het voornemen van de gemeente voor onrust zou kunnen zorgen. De gemeente stelt echter dat zowel het dierenverblijf op het Hertenkamp als de dierenverblijven op De Bongelaar niet meer voldoen aan de wettelijke eisen en dat daardoor het idee is ontstaan om Hertenkamp en kinderboerderij samen te voegen.

Als de motie wordt aangenomen, wat wel de verwachting is, moet het college de verplaatsing van het Hertenkamp uitstellen en in gesprek gaan met de nieuw opgerichte stichting ‘Vrienden van het Hertenkamp Heerhugowaard’ om de toekomst van het Hertenkamp te bespreken. (foto: Heerhugowaard Centraal / Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 3566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/