Donderdag acht juni kunnen inwoners van Langedijk burgemeester Cornelisse uitzwaaien tijdens een receptie in De Binding. Acht juni is tevens de laatste werkdag voor Hans Cornelisse, die vorig jaar aangaf zijn ambtstermijn niet voor een derde keer te willen verlengen. Hij heeft er twee ambtstermijnen van zes jaar opzitten.

CDA-er Cornelisse is sinds 2005 de burgervader van Langedijk. Vanaf 1990 was hij achtereenvolgens burgemeester van Akersloot, waarnemend burgemeester van Opmeer en, tot april 2005, waarnemend burgemeester van Andijk. Cornelisse heeft het burgemeesterschap met de paplepel ingegoten gekregen, zijn vader Jan Cornelisse was burgemeester van Avenhorn en Oudendijk.

Cornelisse is vooral een burgemeester van het volk. De aangestoken brand in sporthal de Oostwal is iets wat veel mensen bij is gebleven en waar Cornelisse zeer adequaat op reageerde. Als er iets georganiseerd wordt in zijn gemeente dan is hij de trouwste toeschouwer. Bij de brandweer komt hij vaak even zijn gezicht laten zien. Hij is vrijwilliger in het 4 mei comité en dit jaar nog zal hij optreden als beschermheer van de North Holland Horse Trials die in april plaatsvinden bij manege Beukers. Tijdens zijn ambtstermijn is er veel gebouwd in Langedijk, denk aan Westerdel waarvan de bouw nu in volle gang is.

Naast lovende woorden zijn er ook critici die er niet rouwig om zijn dat de burgemeester afzwaait. Zij stellen dat er in zijn eerste ambtstermijn veel bezuinigd is en dan met name op peuterspeelzalen en verenigingen. Er werd destijds zelfs een handtekeningenactie georganiseerd tegen de bezuinigingen en die is oktober 2006 aangeboden op het gemeentehuis. Langedijk heeft later nog een periode onder financieel toezicht van de provincie gestaan. Ook is er de kwestie over de verkoop van 't Regthuis en Het Behouden Huis waar veel om te doen is geweest. 

In juni wordt Cornelisse 65 jaar en hij gaat zich op andere zaken richten.

Pin It
Bekeken: 3471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/