Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september is het Coolplein in Heerhugowaard weer het decor van het jaarlijkse Coolpleinfestival, een initiatief van Cool en stichting Culturele Amateur Manifestatie. Deze zevende editie is extra feestelijk, Cool viert dit weekend namelijk haar 10-jarig jubileum.

Singer-songwriter Wouter Hamel zorgt vrijdagavond voor een heerlijke nazomer op het Coolplein met zijn swingende vibes. Het Broken Brass Ensemble sluit af met een energieke mix van verschillende muziekstijlen.

Ook de rest van het weekend is er veel muziek op en rond het Coolplein. Diverse lokale bands, orkesten, dj’s en koren laten van zich horen. Uniek wordt het spectaculaire concert dat Cool-leerlingen zondag geven ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Cool. Ze presenteren 10 jaar nummer 1-hits live onder begeleiding van Stay Tuned (met deelnemers van The Voice Kids).

Zaterdag zetten de Ashton Brothers een uitverkochte Rodi Media zaal op z’n kop met 'Enfants Terribles'. Diezelfde avond spelen The BlueBirds (Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise) en de Rob Mostert Hammond Group samen met Chris Hordijk een preview van hun theatervoorstelling.

Ook lokale theater-, musical en dansverenigingen presenteren zich tijdens deze XL-editie van het Coolpleinfestival, zoals Brassica Musicals en Toneelvereniging Victorie, Gottamove, Balletschool Heerhugowaard en WeEntertain.

Kinderen zijn natuurlijk het hele weekend welkom maar zondag de 16e zijn er voor hen extra activiteiten. Naast de optredens van verenigingen zoals Dansstudio Dentro, Acrogym SiU en Fanfare Hou en Trouw, zijn er diverse extra’s voor het hele gezin. Zo kunnen kids mee op een reis naar de maan in een gratis voorstelling van Unieke Zaken, proefjes doen in het kinderlab Groenland en zijn er diverse straattheateracts.

Volg het Coolpleinfestival op Facebook of kijk op coolpleinfestival.nl voor het laatste nieuws en het programma. (foto: Richard Rood)
Pin It
Bekeken: 3315x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/