Een 28-jarige man uit Heerhugowaard is in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar en zes maanden celstraf voor geweld tegen twee homoseksuelen. Het Gerechtshof Amsterdam heeft dit deze week besloten. De straf is een jaar langer dan de eis van het Openbaar Ministerie, en ook flink hoger dan de 40 maanden die de rechtbank oplegde. Het hoger beroep was door de verdachte ingesteld.

Het geweldsincident speelde zich af op het Damrak in Amsterdam in de vroege ochtend van 18 juni 2017. Het hof oordeelde dat sprake was van twee pogingen doodslag in het openbaar. De slachtoffers werden door meerdere mannen, onder wie de 28-jarige Heerhugowaarder, tegen het hoofd geslagen en geschopt. Daarvan ondervinden zij nog steeds problemen.

Het hof spreekt van onmiskenbaar homo-gerelateerd geweld, hoewel de verdachte ontkende dat hij het specifiek op homoseksuelen had voorzien. De slachtoffers werden zonder aanleiding door de verdachte uitgescholden waarbij hun geaardheid duidelijk een rol speelde. Later werden zij door de Heerhugowaarder en zijn maten in elkaar geslagen en getrapt. Het hof rekent de verdachte deze zinloze haatmisdrijven zeer ernstig aan. Daarnaast ziet het hof de man als de aanstichter van het geweld. Ondanks dat hij een paar keer bij de slachtoffers werd weggetrokken, bleef hij toch doorgaan.

Beide slachtoffers hebben, naast schade aan hun gebit, psychische problemen aan het incident overgehouden. De man moet daarom ook aan beide slachtoffers de medische kosten en smartengeld betalen.
Pin It
Bekeken: 2409x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/