Gemeente Langedijk herinnert inwoners met een bijstandsuitkering er via de eigen website aan dat van hen een tegenprestatie wordt verlangd.  "Als u een bijstandsuitkering ontvangt moet u ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt." Mensen worden aangespoord om tussentijds vrijwilligerswerk te doen.

De gemeente realiseert zich dat het niet voor iedereen mogelijk is zichzelf snel de bijstand uit te werken. "In dat geval kan iemand vrijwilligerswerk doen als tegenprestatie, of als begin van een re-integratietraject." Vrijwilligerswerk is niet alleen belangrijk voor organisaties die goed hulp kunnen gebruiken, maar ook voor werkzoekenden. Het helpt met werkritme, zelfvertrouwen, sociale contacten en het vergroot de kans op een baan, want je kunt netwerken en het staat goed op je CV.

Halte Werk, de uitkeringsinstantie voor het HAL-gebied, kan helpen en houdt rekening met in hoeverre iemand belast kan worden. Meer info is te vinden op haltewerk.nl.
Pin It
Bekeken: 2127x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/