De provincie Noord-Holland heeft in het voorjaar diverse bodemonderzoeken gedaan op plekken waar kinderen buiten spelen. Er werd gekeken naar de concentraties van lood. Het onderzoek werd begeleid door Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

In totaal zijn er in de gemeente Langedijk 67 plekken met onbedekte grond onder de loep genomen. Op slechts één plek werden licht verhoogde gehalten lood gevonden. Deze concentratie was dermate laag, dat er geen gezondheidsrisico's zijn voor spelende kinderen. Toch zijn er door de gemeente maatregelen genomen. De andere 66 plaatsen zijn allemaal schoon bevonden.

Wethouder Ad Jongenelen licht de resultaten van het onderzoek toe: "Het is goed dat op alle speelplekken in Langedijk de concentratie lood in de bodem binnen de gezondheidsnorm van de GGD blijft. Op één speelplek, die aan de Sluiskade in Broek op Langedijk, zijn beperkt verhoogde gehalten geconstateerd. Dit is naar de maatstaven van de GGD niet schadelijk voor kinderen, maar wij hebben direct besloten de hele speelplek van kunstgras te voorzien. Daarmee is er geen contact meer mogelijk met de grond."
Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/