Loco-burgemeester Jasper Nieuwenhuizen en Erik Bak, voorzitter van de Langedijker Oranje Comités, spreken de inwoners van Langedijk in een video toe over Koningsdag. Ze roepen iedereen op om toch vooral niet op pad te gaan of elkaar op te zoeken. "De verjaardag van onze Koning is dit jaar anders dan anders. We blijven thuis en halen Koningsdag 2020 naar binnen", aldus Nieuwenhuizen. Ter afsluiting roept hij iedereen op om mee te doen aan de nationale toost om 16:00 uur.

Nieuwenhuizen heeft een aantal suggesties om er toch een mooie Koningsdag van te maken. "Er blijft veel dat we nog wel kunnen doen. Samen oranje tompoucen eten tijdens het videobellen met opa en oma of met een oude buurvrouw. Samen met vrienden online een pubquiz spelen."

De loco-burgemeester spreekt lof uit over hoe het Oranje Comité Langedijk snel schakelde van geplande activiteiten naar online alternatieven, en met name Erik Bak, voorzitter van de Broeker Koningsdag en van de Langedijker Oranje Comités.

Ook Erik Bak wenst iedereen in Langedijk een mooie Koningsdag toe. "Dat u op deze dag, ondanks de zorgen die we misschien hebben, toch iets van een oranjegevoel kunnen beleven. Een gevoel van saamhorigheid. Misschien maakt u er wél een feestje van. In een thuiszetting, toch dat oranje gebakje, misschien een borrel". Hij roept op om toch zeker de Nederlandse vlag uit te hangen. "Ter ere van de verjaardag van de koning, maar vooral ook voor elkaar."

Bak heeft het over de afgelastingen, maar zegt dat er toch wel wat kleine activiteiten zijn, met name gericht op ouderen en ook online. Hij raadt aan om te kijken op de sociale media van de comités waar hij voorzitter van is. Voor volgend jaar zegt hij alvast: "Wij gaan ons best doen om volgend jaar een knallende Koningsdag van te maken.

Ter afsluiting feliciteert Nieuwenhuizen Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en wenst hem nog vele mooie jaren toe, in goede gezondheid met zijn gezin. Tot slot vraagt hij iedereen om mee te doen aan de nationale toost om 16:00 uur.

 
Pin It
Bekeken: 1695x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/