Bijna een jaar geleden kwam Heerhugowaardse Ilayda bij het oversteken van de Westtangent om het leven. Vrijdag werd een gedenkteken langs de weg geplaatst door haar ouders en zus, op de al eerder opgerichte herinneringsplek. "Ontroerend en indrukwekkend", laat burgemeester Bert Blase via Twitter weten.

Woensdagavond 19 juni kwam de destijds 15-jarige Ilayda om toen ze vlakbij werd geschept door een bestuurder in een Porsche Cayenne. Ze overleed ter plekke. Direct na het ongeval staken geruchten de kop op dat de bestuurder meedeed aan een straatrace. Het ongeval maakte veel los in Heerhugowaard en stuwde de discussie aan voor veiligheidsmaatregelen op de weg, die inmiddels genomen zijn.

Het gedenkteken is geplaatst op de herinneringsplek, die een maand na het ongeval was ingericht. Toen had een klein clubje familie en vrienden van Ilayda de foto's knuffels, bloemen en kaarsen die aan de andere kant waren neergelegd naar deze plek verplaatst. De plek bleek toen al meteen een positieve bijwerking te hebben. Zo was er een jongen die bij de McDonalds werkte die zei: "Sinds het ongeluk met Ilayda rijd ik een stuk voorzichtiger."
Pin It
Bekeken: 1938x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/