De aanleg van het warmtenet verloopt vlot in de Rivierenwijk-Zuid en de drainage is inmiddels in de hele Heerhugowaardse wijk aangebracht. Dat betekent dat kan worden gestart met de herinrichting van de straten, voetpaden en parkeerplaatsen in de wijk. In 2017 is met inspraak van bewoners een ontwerp gemaakt voor de openbare inrichting, dat vanaf 8 juni uitgevoerd zal worden.

In totaal duren de werkzaamheden ongeveer twee jaar. Voor de eerste periode, tot begin volgend jaar, is de planning nu bekend. De herinrichting start in de omgeving van de voetbalkooi op de hoek Spui-Zaan en moet voor het eind van de bouwvak in augustus klaar zijn. In september start de herinrichting van de Liede en Delta en begin volgend jaar volgen de parkeerplaatsen achter de flats Spui en Zaan, en het gedeelte Spui achter het Spaarne van nummers 1 tot en met 29.

De verdere planning wordt in de loop van het jaar uitgewerkt. Voor de inrichting van de speelplekken gaat de gemeente per locatie apart in overleg met omwonenden. Zij ontvangen daar tijdig een uitnodiging voor.

De herinrichting van het straatwerk, de verlichting, spelen en groen worden uitgevoerd door Bevanos uit Utrecht. De locatie van de keet van de aannemer is op de Eem, waar ook de keet van de aannemer van drainage stond.

De verdere aanleg van het warmtenet en de herinrichting zullen enige overlast opleveren. Om deze zoveel mogelijk te beperken stemmen de aannemers hun werk nauwkeurig op elkaar af. Zo blijven alle woningen ook bereikbaar voor hulpdiensten. Tenminste een week voor aanvang worden bewoners schriftelijk op de hoogte gesteld over de duur en aard van werkzaamheden en de te verwachten hinder in de straat. Er is ook de BouwApp voor informatie en het stellen van vragen. Kijk ook op heerhugowaard.nl.

Wie privé-eigendommen heeft op de gemeentegrond, zoals tuinhekken, hagen, schuttingen of schuurtjes, wordt verzocht deze tijdig te verwijderen.
Pin It
Bekeken: 1645x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/