Stichting Serieus Langedijk, Stichting Veldzorg Oosterdel, Stichting Je Mag Er Zijn Noord-Holland, Zorgtuinderij Oosterheem en EHBO Langedijk. Dat zijn de vijf genomineerden voor de Martin Neesen Prijs van de stichting Lief Langedijk. Naast een bokaal krijgt de winnaar 10.000 euro. Dat bedrag is bedoeld voor een nieuw project dat de betrokkenheid binnen Langedijk nog verder zal vergroten.

De Martin Neesen Prijs is bedoeld voor betrokken en samenbindende Langedijker organisaties. Hij wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De bedoeling was dat Lief Langedijk uit de 20 voordrachten maximaal drie of vier organisaties zou nomineren, maar dat zijn er dus vijf geworden.

De jury hoopt dat de uitreiking dit najaar kan plaatsvinden. Gekoerst wordt op het Lief Langedijk Concert in de Allemanskerk in Oudkarspel. In 2020 werd dat concert vanwege de pandemie geannuleerd. Ook nu zijn de vooruitzichten nog onzeker.

Stichting Veldzorg Oosterdel meldt in een nieuwsbrief dat ze blij en trots zijn op de nominatie. ’Het bewijst dat we een belangrijke rol spelen in de Langedijker samenleving en dat veel mensen op het juiste moment aan ons denken’, stelt het bestuur. De stichting wil de beschoeiing rond het hoofdgebouw in Broek op Langedijk vervangen. Die is op diverse plaatsen doorgerot. Daardoor verzakt de kade.

Martin Neesen overleed in 2015 op 73-jarige leeftijd. Hij woonde sinds 1980 in Langedijk en heeft altijd veel aandacht gehad voor de lokale gemeenschap. Het draaide daarbij om betrokkenheid. Mensen helpen en samen binden heeft deze Langedijker zijn gehele leven gedaan als vakbondsbestuurder en als vrijwilliger in diverse plaatselijke organisaties. De prijs is door de nabestaanden in het leven geroepen.
Pin It
Bekeken: 1458x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/