Koos van der Leeuwis is onderscheiden met een onderscheiding van sportbond Gehandicaptensport Nederland. Hij kreeg het lintje zaterdag bij zijn ijskraam van de Heerhugowaardse sportwethouder Annette Groot. Van der Leeuwis was tot voor kort voorzitter van Stichting Hulp voor Minder Validen, maar begeleidde zelf ook vele jaren kinderen bij het zwemmen.

"Waar vind je iemand die ook jaren nadat zijn kinderen gestopt zijn, zich met volle overtuiging inzet", aldus stichting HvMV. "Koos heeft gedurende veertien jaar met losse pols en strenge hand de stichting geleid. Uit de losse pols zijn de vergaderingen geleid, heeft Koos altijd gezorgd dat hij vanuit zijn werkomgeving vrijwilligers kon bedanken door een bloemetje of een plantenbak te ritselen. Met strenge hand kon hij opkomen voor een vrijwilliger die onheus bejegend werd door een ouder, die vond dat zijn of haar kind makkelijk kon afzwemmen, terwijl de instructeurs zeiden dat het kind daar nog niet aan toe was. Koos kon heel diplomatiek precaire kwesties oplossen waarbij de stichting met zijn vrijwilligers altijd voorgingen."

"Hij regelde de twee jaarlijkse uitjes voor de zwemmers en vrijwilligers en de tweejaarlijkse vrijwilligers-dag tot in de puntjes. Hij ging op verkenning en regelde dat we met zijn allen tegelijk konden eten. In een dierentuin is dat bijvoorbeeld niet altijd mogelijk maar Koos kreeg het voor elkaar. Hij wist altijd goede deals te scoren. Na zo’n dag was iedereen tevreden en werd er nog lang over doorgepraat."

"Drie jaar terug heeft Koos al een keer aangegeven te willen stoppen", vervolgt de stichting. "Maar een goede opvolger was niet te vinden in zijn ogen. Dan kon hij het beter zelf doen. We hebben nu een goede opvolger gevonden en Koos mag wat ons betreft genieten zonder de stichting, al zullen er nog dagen komen dat we hem gaan missen."

Koos van der Leeuwis wordt opgevolgd door Wybren de la Vieter.
Pin It
Bekeken: 1565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/