Kogelstootster Jessica Schilder heeft haar titel geprolongeerd tijdens het NK Atletiek in Vught. Na een moeilijke periode was de 22-jarige atlete van Hera zondag weer helemaal terug. In haar laatste poging haalde ze uit naar 18,77m. Daarmee bleef ze slechts 10cm van het Nederlands record uit 1998. Haar pas 18-jarige clubgenoot Sebastiaan Bonte pakte brons bij het discuswerpen mannen. Belangrijker nog: tijdens zijn laatste kwalificatiekans voor het EK junioren wierp hij in zijn allerlaatste poging de limiet met 52,03m.

Een week terug bleef Jessica nog twee meter van haar  record tijdens en schreef ze dat het even niet goed met haar ging. Maar na een eerste foutpoging was ze duidelijk weer terug. De concurrentie was in vorm en met een stoot van 17,98m was de titel voor Jessica allerminst zeker, maar uiteindelijk kwam niemand daar voorbij. De 22-jarige atlete sloot de wedstrijd af met 18,77m en staat nu derde op de nationale ranglijst. Met die afstand kwam ze voor de tweede keer voorbij de Olympische limiet.

Discuswerper Sebastiaan Bonte nestelde zich met 50,28m op plek drie tussen de mannen en ging daar in poging vijf met 51,42m overheen. Héél dichtbij de EK junioren limiet van 51,55m maar dus net niet genoeg. In zijn allerlaatste poging was daar de verlossing met 52,03m.

Ook de andere werpers van Hera deden het prima. De eveneens pas 18-jarige Noah Verduin legde haar speer in de eerste poging op 46,67m. Daar kwam ze vervolgens niet meer voorbij, waardoor ze uiteindelijk achtste werd. Maar ook voor Noah geldt dat ze nog vele jaren heeft om door te groeien. Leonie Keppel viel bij het discuswerpen net buiten de top acht voor drie extra pogingen, maar kan tevreden terugkijken. De 19-jarige Heraan benaderde haar record met een afstand van 43,09m.

Op de sprint kwamen ook nog twee junioren van Hera aan de start en ze hielden zich prima staande. Mika Brouwer plaatste zich met gemak voor de halve finale 200m dankzij een record van 21,68s. In de halve finale miste hij net even wat ontspanning aan het eind. Toch finishte hij met 21,74s nog net onder zijn ouder record en pakte overall een elfde plaats. Trainingsmaat Romello Christiaan kwam niet door de series maar ging met 22,46 eveneens naar huis met een persoonlijk record. (foto: Bjorn Parée)
Pin It
Bekeken: 1549x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/