Afgelopen dinsdag zou de 2e GroenSpoor Plantestafette neerstrijken in Heerhugowaard, maar vanwege de regen en de zompige grond werd het evenement uitgesteld. De nieuwe datum is dinsdag 16 november. Langs de Westtangent, tussen het AZC en de autodealer, planten leerlingen van het Clusius College, AZC-bewoners en andere deelnemers een bloemenrand met vaste planten en heesters. Bij de groenstrook komt een insectenhotel, speciaal door de Clusius-leerlingen gemaakt.

Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum en Heemskerk doen mee aan de 2e GroenSpoor plantestafette. Achter elkaar planten groenwerkers, leerlingen, ondernemers, zorginstellingen, lokale (natuur)verenigingen en bewoners die mee willen doen mooie stroken met planten, struiken, bloemen en eventueel bomen.

Het Waardse aandeel start met inloop om 13:30 uur in het AZC in Heerhugowaard met thee, koffie en iets lekkers. Even voor 14:00 uur verwelkomt locatiemanager Janine Stricke iedereen. Wethouder Annette Groot doet een woordje en Dorine Kotterman geeft uitleg over de klus. Daarna geeft Annika Langeveld van Landschap Noord-Holland uitleg over het belang van biodiversiteit en geven Clusius-leerlingen een presentatie over de mogelijkheden om insecten en vogels naar de tuin te lokken. De plantestafette begint rond 14:30 uur en zal een uur à anderhalf uur in beslag nemen. Na afloop wordt een foto gemaakt een krijgt iedereen een groen presentje.

Er is plek voor totaal rond 35 deelnemers. Aanmelden en meer informatie via heerhugowaard.nl.
Pin It
Bekeken: 1677x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/