Er is een jaar cel geëist tegen een 22-jarige Heerhugowaarder voor het overrijden van een man in Den Haag. De zitting werd vroegtijdig beëindigd, nadat de rechters werden gewraakt door de advocaat. Zo meldt het NHD.

De man uit Heerhugowaard was op 31 december 2021 in Den Haag. Hij wilde daar rond 02:00 uur in zijn auto stappen, maar werd belaagd door twee Amsterdammers. Het was het gevolg van een eerder opstootje. Bij de auto ontstond een vechtpartij. Omstanders probeerden te sussen, maar dat hielp niet. De verdachte stapte uiteindelijk in zijn auto en wilde wegrijden. Hij botste bijna tegen een passerende wagen en ramde een verkeersbord. Vervolgens reed hij over de stoep. Een van de ruziemakers werd overreden. Wonder boven wonder bleven de verwondingen bij schaafwonden en een hechting in zijn hoofd.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte dat hij de man niet zou hebben gezien en in paniek wegreed na de vechtpartij, maar daar gaat de officier van justitie niet in mee. De openbaar aanklager acht doodslag bewezen en eist een jaar rijontzegging en twintig maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk.

Lang duurde de zitting niet, de advocaat van de verdachte wraakte twee van de drie rechters. Een rechter omdat die het dossier niet goed zou hebben doorgelezen en een ander omdat deze rechter te weinig rekening hield met de slechte ogen van de verdachte. Volgens het protocol bij een wraking gaat binnenkort een speciale kamer van de rechtbank de wraking behandelen. Het is nog niet bekend wanneer deze zitting zal plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 2787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/