De politie heeft enkele tips ontvangen over de verschillende aanslagen op een woning aan De Sluis in Heerhugowaard. De benedenwoning was in augustus en september twee keer doelwit van een ontploffing. Na de eerste knal stelde burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard cameratoezicht in, maar die werd drie dagen voor de tweede aanslag weggehaald.

"We hebben interessante informatie binnengekregen", vertelt een woordvoerder van de politie. "Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang." Sinds de tweede explosie geldt er weer cameratoezicht. Ook heeft de burgemeester na deze aanslag de woning voor twee maanden gesloten.

Maar er is meer. Want naast de twee explosies is het gezin ook al twee keer eerder doelwit geweest. Zo is de auto van het gezin afgelopen jaar vernield en werd het voertuig later ook in brand gestoken. Het is niet duidelijk waarom het gezin steeds doelwit is van aanslagen. Bij buurtbewoners bestaat het vermoeden dat de aanslagen te maken zouden hebben met drugscriminaliteit, maar volgens de politiewoordvoerder zijn hier geen signalen voor.

De verschillende aanslagen gaan mensen uit de buurt niet in de koude kleren zitten; ze vinden het eigenlijk wel genoeg geweest. "Eerst gaven we er niet zoveel ruchtbaarheid aan, maar nu denk je: 'oh daar gaat er weer een'. Op een gegeven moment voel je je gewoon niet meer veilig in je eigen buurt", zei een buurvrouw kort na de tweede explosie. In een reactie aan Dijk en Waard Centraal liet burgemeester Poorter destijds weten het sentiment in de buurt te begrijpen. "Het is onaanvaardbaar dat dit is gebeurd. Het is verschrikkelijk voor omwonenden. Ik kan me voorstellen dat veel mensen flink geschrokken zijn. We willen als gemeente zorgen voor een veilige situatie."
Pin It
Bekeken: 1055x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/