Dat komt even niet zo lekker uit, zullen inwoners van Noord-Scharwoude gedacht hebben toen ze  een brief kregen. De gemeente Dijk en Waard nodigde bewoners namelijk uit voor een bijeenkomst over de toekomst van evenementen. En wel op maandag 18 september, tijdens dé Zuid-Scharwouder kermis. Het zorgt voor tientallen verontwaardigde reacties op sociale media.

"Daar is goed over nagedacht. Er komt natuurlijk geen mens", schrijft Elles de Vries. Facebookgebruiker Nico Carnas reageert: "Tsja, dat krijg je als mensen in het gemeentehuis werken, die niet van het dorp zijn." De aankomende tijd wil Dijk en Waard met inwoners in gesprek gaan over het evenementenbeleid. Er komen namelijk steeds meer aanvragen voor evenementen binnen en de gemeente zoekt naar een balans met de leefbaarheid rond de evenemententerreinen houden. Het gaat om het ijsbaanterrein in 't Kruis, kermisterrein in Zuid-Scharwoude, de Speelweide in Noord-Scharwoude en het Geestmerambacht. Alleen al aankomend weekend worden 35.000 festivalgangers verwacht bij Elrow Town in het natuurgebied. Het is niet alleen het grootste Elrow Town festival van Nederland, maar de grootste ter wereld. Op zaterdag 2 september is het vanaf 12:00 uur techno- en housemuziek wat de klok slaat in het natuurgebied. (Tekst gaat verder onder de foto)

Na eerdere edities in Barcelona, Chicago en New York, keert Elrow Town terug naar het Geestmerambacht.


Het onderzoek naar de toekomst van het evenementenbeleid wordt uitgevoerd door een bureau uit Utrecht. Een woordvoerder van de gemeente Dijk en Waard laat weten dat de bewonersbijeenkomst verplaatst is naar maandag 2 oktober. Inwoners van Noord-Scharwoude kunnen woensdag of donderdag een nieuwe brief in de bus verwachten. De resultaten van het onderzoek zullen eind dit jaar gepresenteerd worden.
Pin It
Bekeken: 2726x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/