Het woongebied in het Rijk der Duizend Eilanden wordt deze maand onder handen genomen door de groenwerkers van gemeente Dijk en Waard. Niet alleen maken ze het woongebied weer netjes, ze dragen ook een steentje bij aan vergroting van de biodiversiteit.

Het groen op de eilanden wordt gesnoeid en bomen die in zeer slechte staat verkeren worden verwijderd. De eilanden worden zo netjes mogelijk achtergelaten, onder andere om ook hardnekkige berenklauwen binnen de perken te houden. Vooral de Reuzenberenklauw is lastig, want aanraking kan flinke irritatie veroorzaken. Té netjes wordt het ook weer niet. Een deel van het groenafval blijft achter voor een voedselrijke humuslaag. Ook insecten vinden groenafval fijn.

De gemeente moedigt inwoners om een handje te helpen met de bestrijding van de Japanse duizendknoop en berenklauwen. Meer info hierover op dijkenwaard.nl. (foto: Pixabay / Alexa)
Pin It
Bekeken: 774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/