Het is miezerig. De ruitenwissers doen hun best en de ruiten van de HugoHopper beslaan terwijl we door de wijken van Heerhugowaard rijden. “Jullie zijn veel te warm”, zegt de chauffeur, terwijl de passagiers in lachen uitbarsten. Op vrijdagochtend kletsen de meerijdende dames aan een stuk door: “We kennen elkaar door de bus, zo is onze vriendschap ontstaan."

Deze week werd bekend dat de HugoHopper in 2023 wéér een record heeft gebroken. Er zijn meer dan 61.000 passagiers vervoerd. Tineke Ackerman - manager bij HugoHopper - is er al niet meer van onder de indruk: “Sinds 2010 is er een constante stijging.” De vervoersvereniging is een groot succes. En dat is volgens Tineke te danken aan de 150 vrijwilligers. Streekstad Centraal besluit ook maar eens in te stappen. (tekst loopt door onder foto)

Er hangt een gezellige sfeer in de HugoHopper. (foto: Streekstad Centraal)


Met passie voor chaufferen en verlangen naar sociaal contact rijden de vaak gepensioneerde vrijwilligers door “de haarvaten" van Dijk en Waard. “Als ik een dag niet hoef te werken, vind ik dat echt jammer”, zegt chauffeur Johan de Jong. Ondertussen start hij 'zijn' HugoHopper om ‘de oranje route’ te rijden. Hij wist al voordat hij pensioneerde dat hij bij Hugohopper aan de slag wilde en stuurde daarom drie jaar geleden meteen een uitgebreide sollicitatiebrief.

"Chauffeur, moest u hier niet stoppen?”, wordt er geroepen door de bus. Dat blijkt niet zo te zijn. De verwachte passagier blijkt door een andere Hopper opgepikt te zijn. Veel passagiers van de bus kennen alle routes uit hun hoofd en kunnen niet wachten tot de nieuwe ‘gele lijn’ naar Langedijk komt. “Dan kunnen we ook daar shoppen”, zegt Willie Balvert enthousiast tegen haar vriendin. Willie rijdt al jaren mee met de HugoHopper en stapt expres aan het begin van de rit in, in plaats van helemaal aan het eind: “Dat vind ik wel zo gezellig.” (tekst loopt door onder foto)

De gepensioneerde Johan is nooit te beroerd om te helpen. Zoals hier met de rollator. (foto: Streekstad Centraal)


“Het is echt geweldig dat de gemeente dit voor ons doet. Ik zou anders niet weten hoe ik overal zou moeten komen”, vertelt mevrouw Timmer. Zij is ondertussen zes jaar lid van de HugoHopper en waardeert enorm dat de vrijwilligers haar helpen. “Bij de normale bussen wordt je niet zo goed geholpen als hier”, zegt ze terwijl ze naar haar rollator wijst die de chauffeur naar binnen heeft getild.

Het is duidelijk. De Hopper is voor veel mensen onmisbaar geworden. De passagiers èn medewerkers hopen dat de bus nog velen jaren blijft rijden zodat ook de generaties na hun kunnen blijven genieten van de gezellige bus. Iedereen die lid is, jong, oud of invaliden mag met de bus meerijden. Bekijk de website van HugoHopper voor meer informatie over lidmaatschap en routes.
Pin It
Bekeken: 928x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/