Heerhugowaard Centraal

De D-junioren van AV Hera beleefden zondag een unieke training richting hun landelijke finale op 12 september in Breda. Nooit stond zoveel sprint/hordengeweld voor Hera-leden klaar. Er is al veel ervaring bij de club met onder andere recordhouder Robin Korving, Rudy Bouwer en Emil Weidema, maar nu waren ook nog eens topatleten Joren Tromp en Sharona Bakker aanwezig voor een clinic.

Ex-Heraan Joren maakt deel uit van het nationale 4x100m team dat in 2013 vijfde werd op het WK in Moskou. Sharona was drie keer halve finaliste op horden bij een WK of EK en staat nationaal derde allertijden. Zij herstelt nu van een operatie aan haar lies. 

 

De jongens hadden zichtbaar plezier en luisterden aandachtig naar Joren en Sharona, want ze willen op 12 september knallen tijdens de finale in Breda. Het team staat als zesde geplaatst, maar een podiumplek is zeker mogelijk. Deze training zal daar bij helpen want de estafette levert veel punten op, maar het kan ook zomaar mis gaan bij de wissels. Dat bleek maar weer tijdens het WK in Beijing.

Hera is trots op haar jeugd, die ook individueel nationaal scoort. Temeer omdat zoveel succes al lang geleden is. De club bouwde echter de laatste twee jaar aan een sterk en ambitieus team trainers en dat werpt vruchten af. Hera wil uitgroeien tot een regionaal atletiekcentrum, dat daarnaast clubs uit bijvoorbeeld de voetbal of hockey ondersteunt qua looptechniek en basisvaardigheden.

Foto: Sharona boven 2e van links, Joren rechts.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl