Heerhugowaard Centraal

De politie heeft dinsdag meerdere in werking zijnde hennepkwekerijen ontmanteld in de Kop van Noord-Holland. Daarbij zijn in totaal drie verdachten aangehouden. Eén kwekerij stond in Broek op Langedijk, de andere twee in Zwaag en Blokker.

In een bedrijfspand aan De Punt in Broek op Langedijk werd in de ochtend een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 945 hennepplanten. De politie heeft bij het pand een 43-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden.

In een huis in Zwaag werd een kwekerij met 240 hennepplanten aangetroffen na melding van henneplucht. Er bleek sprake van het illegaal aftappen van stroom. Agenten hielden een 48-jarige man aan. Dinsdagmiddag werden en Blokker een hennep- en een stekkenkwekerij aangetroffen. Twee verdachten hadden zich verstopt, maar werden al snel aangehouden. De auto van de verdachten is in beslag genomen. 

In alle drie de gevallen heeft de politie in overleg met de officier van justitie de kwekerijen laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten vernietigd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl