Dit weekend wordt tussen de Krusemanlaan en de Molenweg de spoorbaan ontgraven en het spoort verwijderd. Dit is een onderdeel van de realisatie van de N23 Westfrisiaweg: op deze locatie wordt een spooronderdoorgang tussen de Krusemanlaan en de Molenweg gebouwd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Strukton Infratechnieken in opdracht van ProRail. Via de website van Provincie Noord-Holland is het mogelijk via de webcam mee te kijken.

Tijdens de buitendienststelling van de spoorlijn wordt de spoorbaan op de plaats waar de onderdoorgang komt ontgraven en het spoor verwijderd. Er worden vervolgens damwanden aangebracht. Als alles volgens planning verloopt wordt op zaterdag 26 september tussen 12.00 en 14.00 uur het nieuwe betonnen spoordek ingeschoven in de spoorbaan. Hierna wordt het spoor weer terug gebouwd.

Hierna bouwt Strukton de spooronderdoorgang verder af. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het heien van betonpalen, het ontgraven van een bouwkuip en het aanbrengen en ontgraven van damwanden.

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september is gedurende de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk tussen Hoorn en Heerhugowaard. NS zorgt voor vervangend vervoer.

Bekeken: 3314x