Heerhugowaard Centraal

Vorig jaar is het bos de Waarderhout volledig vernieuwd en naar aanleiding daarvan is ook een aanlijngebod voor honden ingesteld in de zuidelijke helft. Hoewel deze maatregel bedoeld was om ervoor te zorgen dat het bos ook aantrekkelijk zou worden voor mensen zonder hond lijkt hij averechts te werken: de Waarderhout wordt door minder mensen bezocht in plaats van meer.

In eerste instantie moest de Waarderhout vorig jaar een stuk grond inleveren omdat de Oosttangent verlegd werd, maar omdat men toch bezig was is besloten meteen het hele bos aan te pakken en een aanlijngebod in te stellen.

Staatsbosbeheer wil nu samen met de gemeente Heerhugowaard dit jaar nog een evaluatie doen van het bos. Die zou er sowieso al komen voor alle vernieuwde zaken in het bos, en onlangs vroeg VVD-raadslid Falco Hoekstra nog eens om een herziening voor het hondenbeleid.

Hij denkt dat het hondenbeleid er de reden van is dat er nu veel minder mensen in het bos komen, omdat met een aanlijngebod in een deel van het bos het niet meer leuk zou zijn er met de hond te lopen. (foto: Bing Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl