Op zaterdag 26 en zondag 27 september was het Coolplein het decor voor de vierde editie van het Coolpleinfestival. Dit is de aftrap van het nieuwe culturele seizoen van Heerhugowaard.

Twee dagen lang waren er previews van theatervoorstellingen te zien en presenteerden tientallen muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen en andere amateurverenigingen uit Heerhugowaard zich met uiteenlopende acts. Daarnaast was er veel muziek van bekende bands en singer-songwriters en organiseerde Cool verschillende muziek- en theaterworkshops.

De Memphis Maniacs, ook wel bekend als ‘de meesters van de mash-up’, vormden de hoofdact op de eerste dag van het festival. Naast de Memphis Maniacs stonden er zaterdag diverse lokale en regionale dj’s en bands op het festival zoals The Refs, Avalanche en STEENkoud. Ook waren er het hele weekend previews te zien van vooral muzikale voorstellingen zoals van Opera Avanti, Skotwal, Ruben Hoeke en meidengroep Raak. 

Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Fotograaf Elmar Roeper legde het hele weekend vast; zijn fotoserie is te bekijken op onze Facebookpagina

Bekeken: 3459x