Jarenlang is er over gepraat, maar het is er uiteindelijk ook echt van gekomen: de restauratie van de Boompoortsbrug en de Boompoort. Inclusief het terugplaatsen van de hamei van de poort. De werkzaamheden zijn eigenlijk al even afgerond en de brug is door vele Alkmaarders al uitgeroepen tot één van de mooiste plekjes in de Kaasstad. Maar officiëel heropend waren de poort en brug nog niet.

Dat gebeurde dinsdagmiddag toen wethouders Victor Kloos (OPA) en Jan Nagengast (CDA) de officiële handelingen verrichten. Wethouder Nagengast liet het brugdek van de Boombrug zakken, waarna het gezelschap de brug overliep en wethouder Kloos het lint doorknipte met de schaar die hij aangereikt kreeg door het zoontje van projectleider Stefan Huits. 

Daarna openden beiden de Boompoort, werd een informatiebord onthuld en was er een korte speech. Half juli was er nog even commotie over een wat ongelukkig geplaatst verkeersbord die het zicht op de in zijn oude glorie herstelde Boompoort ontnam, maar die is ondertussen verplaatst. Meer foto's van de opening zijn te zien op onze Facebookpagina.

 

Bekeken: 3319x