Bouwbedrijf VBK, wat onder andere de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard bouwt, heeft een faillissement aangevraagd. Dit meldt het NHD. De directie laat weten dat het bedrijf de schuldeisers niet meer kan betalen.

Het werk in de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard ligt hierdoor momenteel stil. De kopers van woningen hebben er dinsdagavond informatie over gekregen. Wethouder Carolien van Diemen meldt dat de kopers geen geld verliezen, omdat het project was aangemeld bij Woningborg. Bovendien is de grond waar VBK op bouwt of nog zou bouwen al betaald, dus ook de gemeente Heerhugowaard lijdt geen financiële schade.

Er wordt gezocht naar iemand die de projecten van VBK kan afmaken en er lopen onderhandelingen met meerdere geïnteresseerde partijen voor een doorstart.

De 190 personeelsleden zijn er woensdag over geïnformeerd dat ze waarschijnlijk hun baan zullen verliezen. VBK is een van de bekendste bouwbedrijven van Noord-Holland en stond sinds het voorjaar al te koop. Volgens Ben Bleumer, voorman van vakbond FNV Bouw, is dat een van de redenen dat VBK nu faillissement heeft moeten aanvragen, want "zodra het gonst in de bouwwereld krijg je geen nieuwe opdrachten meer".

Pin It
Bekeken: 4437x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/