Heerhugowaard Centraal

Rechters en officieren van justitie van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVVR) zijn een petitie gestart tegen de toekomstplannen van het kabinet over de rechtspraak. Dit meldt het ANP. De rechtbanken van Alkmaar, Assen, Almelo, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen mogen volgens die plannen in de toekomst alleen nog maar eenvoudige zaken afhandelen.

De petitie roept politici op om de effecten van eerdere bezuinigingen af te wachten. In 2018 wordt de fusie van negen tot tien rechtbanken in 2013 geëvalueerd. Een slachtoffer was destijds de Hoornse rechtbank. Toen was overigens beloofd dat Alkmaar een volwaardige rechtbank zou houden.

Wie de petitie ondertekent laat ook weten dat alle betrokkenen inspraak moeten krijgen vóór besluitvorming. Rechters, officieren en advocaten hebben voor alsnog geen stem gehad.

Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, is volgens het ANP blij met de petitie en spreekt van "nóg een duidelijk signaal aan de politiek dat er structureel 52 miljoen nodig is om goede rechtspraak in ons land te garanderen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl