De organisatie van het Oktoberfest, wat komende vrijdag tot en met zondag zou plaatsvinden, heeft vele boze reacties over zich heen gekregen op het besluit om het evenement alleen op zaterdag te houden. Veel mensen die al een ticket hadden voor vrijdag of zondag waren boos en wilden hun geld terug. Volgens advocaat Quincy Kendall, van VANDIJK Advocaten, zijn juridische stappen tegen het Oktoberfest zeker niet kansloos. Dit schrijft Dichtbij.nl.

Hij stelt dat als er bij de consument een verwachting is gecreëerd die niet wordt waargemaakt, de consument recht heeft op compensatie. Een kanttekening hierbij is wel dat organisatoren in de verkoopvoorwaarden kunnen opnemen dat ze het recht hebben om het evenement aan te passen.

Bij het Oktoberfest stond er inderdaad iets over annulering in de verkoopvoorwaarden: “Indien en voor zover het Evenement door de Organisator dan wel de Locatiehouder wordt geannuleerd of verplaatst, zal zowel de Organisator als Ticketscript aan de Koper nimmer over gaan tot terugbetaling van Entreegelden”. Desondanks denkt Kendall dat gedupeerden die een rechtszaak willen aanspannen niet helemaal machteloos staan en best een kans van slagen hebben.

Pin It
Bekeken: 3361x
https://ee.itk.ac.id/data/