Zwembad De Waardergolf in Heerhugoaard heeft maandag als eerste zwembad van Nederland een certificaat van Stichting The Blue Cap Foundation ontvangen. Dit certificaat betekent dat het zwembad voldoet aan de veiligheidseisen die de stichting stelt aan zwembaden.

Zo is uit de tests van The Blue Cap Foundation gebleken dat de onderwaterroosters van de afzuiginstallatie in De Waardergolf zo groot zijn dat personen er niet aan vastgezogen kunnen raken. Ook steekt het rooster van de wildwaterkreek gedeeltelijk boven water uit, zodat er geen vacuüm kan ontstaan. Verder is uit de tests gebleken dat ook mensen met lange haren geen risico lopen om bekneld te raken in een rooster.

The Blue Cap Foundation maakt zich sterk voor veilige zwembaden in heel Europa en registreert ongevallen en gevaarlijke situaties in zwembaden. De oprichter verloor zelf een kleinzoon toen deze onder water aan een zwembadrooster vast kwam te zitten. De stichting hoopt dat meer zwembaden het voorbeeld van Waardergolf volgen en de veiligheid laten onderzoeken.

Pin It
Bekeken: 3569x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/