De Artotheek in Heerhugowaard moet voor het einde van het jaar vertrekken uit de ruimte in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Dat schrijft het NHD. De gemeente wil de ruimte namelijk verhuren voor commerciële prijzen.

In oktober 2014 besloot de gemeenteraad dat de Artotheek wel ergens in de buurt van Cool en het gemeentehuis moet komen. Voorlopig ziet het ernaar uit dat dit niet gaat lukken, omdat de Artotheek geen commerciële prijs kan betalen.

Een optie is nu dat de Artotheek zich vestigt op bedrijventerrein Zandhorst in Heerhugowaard, waar ook creativiteitsvereniging Atelier 6 uit Langedijk een locatie op het oog zou hebben. Atelier 6 moet per 31 december weg uit De Binding in Zuid-Scharwoude omdat de vereniging de huur niet meer kan betalen doordat de gemeente Langedijk vanwege bezuinigingen de gemeentelijke bijdrage heeft stopgezet.

Volgens voorzitter van de Artotheek, Siebe Brinkerink, zouden Atelier 6 en de Artotheek kunnen gaan samenwerken als ze beide een bedrijfspand op De Zandhorst betrekken.

Bekeken: 4448x