Na 2017 komt er op de Van Veenweg een doseerinstallatie om automobilisten vanuit de nieuwe wijk De Draai te ontmoedigen om via Van Veenweg naar het centrum te rijden. Het is de bedoeling dat automobilisten in plaats daarvan de Oosttangent nemen.

Aan de andere kant, bij de Oostdijk, wordt de Van Veenweg afgesloten voor autoverkeer. Op het gedeelte van de Van Veenweg wat de De Draai doorsnijdt komen twee nog te realiseren ontsluitingswegen zodat bewoners van de Draai niet langs de rotonde hoeven om op de Oosttangent te komen.

De doseerinstallatie is vergelijkbaar met die op de Vronermeerweg in Langedijk: het wordt een stoplicht en een beweegbaar obstakel wat auto’s één voor één doorlaat en waardoor elke automobilist ongeveer dertig seconden moet wachten.

De gemeente wil hiermee ervoor zorgen dat de Van Veenweg niet te druk wordt. Momenteel gaan er ongeveer 1.500 auto’s per dag over de Van Veenweg. De  verwachting is dat dit aantal flink zal stijgen als de nieuwe wijk De Draai straks helemaal klaar is. Daarom heeft de gemeente vast deze voorzorgsmaatregel ingepland om te zorgen dat de Van Veenweg rustig blijft.

Pin It
Bekeken: 3498x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/