Woensdagochtend 10.00 uur was een belangrijk moment voor de Stichting Babyspullen, nu nog gevestigd aan de Madame Curiestraat in Alkmaar: Alkmaar Marketing kwam de cheque met de opbrengst van de Restaurant 10-Daagse overhandigen. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd, waarbij bij diverse restaurants een menu van €27,50 aangeboden wordt. €2,50 daarvan gaat naar een goed doel, en dit jaar was dat goede doel de Stichting Babyspullen.

Oprichtster Marjolijn Hermus kreeg van Alkmaar Marketing een cheque van maar liefst €3.387,50 overhandigd.

De cheque is extra welkom omdat de Stichting Babyspullen over enkele maanden dakloos dreigt te worden. City Box, de hoofdsponsor die de opslagruimte aan de Madame Curiestraat beschikbaar stelde, is begin oktober overgenomen door Shurgard, die de samenwerking met Stichting Babyspullen heeft  beëindigd. In eerste instantie moest de Stichting Babyspullen het pand vóór 1 januari 2016 leeg opleveren, maar Marjolijn vertelt dat ze ondertussen ‘gratie’ van Shurgard hebben gekregen en nog tot half februari de tijd hebben om iets anders te vinden.

In Alkmaar zijn geen geschikte panden gevonden. De gemeente Alkmaar heeft wel een poging gedaan om te helpen, maar kon de stichting alleen geschikte ruimte bieden voor een paar maanden, wat geen optie is.

Volgens Marjolijn zijn er in Heerhugowaard twee panden die geschikt zouden zijn, maar daarvoor moet een commerciële huurprijs betaald worden. Er wordt nog over onderhandeld, want voor de stichting is het een grote stap om van geen huur naar ruim duizend euro per maand huur over te gaan. Marjolijn vertelt dat er wel verhuisd gaat worden naar het pand in Heerhugowaard zodra duidelijk is of de stichting er minimaal een jaar kan blijven.

Ieder uitgegeven pakket kost de stichting €35. Die kosten zullen significant stijgen, nu er forse maandelijkse lasten bij komen. (Uiterst rechts op de foto: oprichtster van Stichting Babyspullen Marjolijn Hermus)

Pin It
Bekeken: 3561x
https://ee.itk.ac.id/data/