De gemeente Heerhugowaard geeft een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Poldermuseum, zo meldt het NHD. De helft van dit bedrag wordt verstrekt door de provincie.

Het Poldermuseum krijgt met dit bedrag een museumcafé, een brug naar het Park van Luna en een aanlegsteiger. Het museumcafé zal uitgebaat worden door het bedrijf Kraak Actief. Dit bedrijf verhuurt ook bootjes op de grachten van Alkmaar. Het café komt in de ruimte aan de noordwestelijke kant van het gebouw die nu de ‘Vriendenkamer’ heet.

Met deze aanpassingen hoopt het Poldermuseum meer bezoekers te trekken. Voorzitter Henk Aandewiel, van de Stichting Den Huygendyck, ziet grote mogelijkheden voor recreatie bij het museum. Met de brug naar het Park van Luna hoopt hij dan ook meer wandelaars en fietsers te trekken. Hij benadrukt wel dat de museumfunctie van het gebouw niet ondergeschikt moet worden aan de recreatiemogelijkheden.

Pin It
Bekeken: 3343x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/