Schildersleerlingen van ROC Horizon College in Heerhugowaard voorzien het theater van de Amsterdamse Mr. De Jonghschool van een nieuwe laag verf in crèmewit en paarsblauw. Dat doen deze leerlingen in het kader van het project Kleurinitiatief NL. Dit project van verfproducent Sikkens komt voort uit de wens van de medewerkers om in hun directe omgeving zelf actief te zijn met een maatschappelijk initiatief. Zij dragen basisscholen in het hele land aan voor een gratis schilderbeurt.

Het schilderwerk op de school wordt uitgevoerd door vier schildersleerlingen, onder begeleiding van een gepensioneerde medewerker van Sikkens, om de kneepjes van het schildersvak nog verder onder de knie te krijgen. De schildersleerlingen zijn blij met de speciale stage. Schildersleerling Deniz komt zelf uit de omgeving van de school: “Ik ken de omgeving hier van vroeger. Dat maakt dit project voor mij extra leuk natuurlijk.” Bente is een van de weinige meisjes die de opleiding tot schilder volgt: “Kleurinitiatief NL is een mooi project. Goed voor de school en ook fijn voor de leerlingen.”  

Met het Kleurinitiatief NL krijgen de kinderen van de basisschool ook een educatiepakket, les over kleur en ze maken kennis met het ambachtelijk schildersvak. Sikkens verzorgt het totale project, van kleuradvies en verf tot en met de volledige uitvoering van de schilderbeurt. Het Kleurinitiatief NL heeft inmiddels 10 scholen in Nederland voorzien van een kleurrijke opfrisbeurt van een klaslokaal, aula of gang. De komende periode staan nog eens 14  scholen in de planning.

Sikkens is onderdeel van AkzoNobel. Sikkens Kleurinitiatief NL past in AkzoNobel’s programma ‘Human Cities’, dat onder andere gericht is op het kleurrijker maken van steden en onze omgeving. Kees Ekelmans, directeur Benelux AkzoNobel Decorative Paints: “We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Waar kunnen we dan beter beginnen dan bij het inspireren van onze kinderen. We zijn daarom ook trots op dit initiatief.”

 

Bekeken: 3546x