Heerhugowaard Centraal

Wie het nieuwe jaar met een frisse neus wil beginnen kan zondag 3 januari met IVN Noord-Kennemerland een zwerftocht door het duingebied van maken. De zwerftocht van zo'n 8 kilometer begint om 10.00 uur en duurt uiterlijk tot 15:00 uur.

Het startpunt is de vorig jaar gebouwde Schaapskooi aan het begin van de Zeeweg in Bergen en het verste punt ligt in Bergen aan Zee. Goede kleding en goed schoeisel wordt aangeraden. Neem ook een lunchpakket mee.

De tocht voert ten noorden van de Zeeweg langs onder andere het slagveld waar in 1799 Russen tegen Engelsen vochten en ook Fransen tegen Nederlanders. In Bergen aan Zee wordt gerust in Parnassia. De terugweg loopt ten zuiden van de Zeeweg door het meer open landschap, ooit een groot zwin gelegen tussen de Wadden en het Oer IJ. Via de Verbrande Pan en het Gorterhuis eindigt de tocht in de warmte van de Schaapskooi.

Deelname kost € 5 (incl. koffie/thee/bubbels). Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl