De samenwerking tussen Heerhugowaard Centraal, Alkmaar Centraal en Langedijk Centraal heeft geleid tot de komst van een gezamenlijk TV kanaal in Heerhugowaard. Met onmiddelijke ingang is het laatste nieuws uit Heerhugowaard, Alkmaar én Langedijk (het HAL-gebied) te zien via Ziggo kanaal 42. De komst van de TV zender is de volgende stap in de regionalisering van lokale omroepen.

"We zijn erg blij dat we dit zo snel hebben kunnen realiseren, het is een welkome aanvulling op onze website en de Facebookpagina", zo laat Heerhugowaard Centraal voorzitter Alex Turk weten. "De technische ontwikkelingen gaan erg snel en we spelen daar nu op in", vult Langedijk Centraal voorzitter Sander Schoon aan, "Er gaan interessante dingen gebeuren".

Er zijn nu nog ruim 280 lokale omroepen, maar dat aantal moet in de nabije toekomst terug naar tussen de 50 á 80. De overkoepelende organisatie van lokale omroepen OLON wil de sector de komende jaren professionaliseren en zet daarvoor in op schaalvergroting. Deze samenwerking is daar een mooi voorbeeld van en krijgt daarom alle medewerking. Het gezamelijke TV initiatief is in de nabije toekomst ook via andere aanbieders zoals KPN, Vodafone en Tele2 te ontvangen. Telfort loopt daar wat op voor en laat de zender nu al via kanaal 346 zien.

Pin It
Bekeken: 3711x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/