Na aandringen van de Heerhugowaardse gemeenteraad, met name vanuit GroenLinks, gaat wethouder Monique Stam dan toch een toelichting schrijven op de nieuwe duurzaamheidsnota. Dit is besloten tijdens de vergadering van de raadscommissie Stadsontwikkeling van dinsdagavond.

Meerdere raadsleden, onder wie René Schoemaker van GroenLinks, hadden aangegeven dat ze de nota niet duidelijk genoeg vonden en concrete maatregelen misten. Onder andere het gebrek aan concrete maatregelen was er de reden van dat bij de vorige vergadering in december waarbij de nota besproken zou worden het onderwerp van de agenda geschrapt moest worden. De enorme hoeveelheid ingediende moties en amendementen zou het onmogelijk gemaakt hebben om die avond de nota te bespreken.

Wethouder Stam had al eerder weerlegd dat de nota een lijst met doelstellingen is; de nota is meer bedoeld is als handleiding waarmee bepaald kan worden aan welke duurzaamheidsplannen de gemeente geld zou moeten besteden.

Ze legde dinsdagavond nog eens uit hoe de nota gelezen moet worden: haar visie op duurzaamheid is breder dan alleen windmolens en zonnepanelen. Het gaat er ook om de stad vitaal en leefbaar achter te laten voor de komende generatie.

Schoemaker liet weten de nota na de mondelinge uitleg van Stam te kunnen begrijpen, maar wilde die uitleg ook op papier zien. Stam ging uiteindelijk akkoord met het huiswerk dat haar werd opgegeven: ze moet voor de raadsvergadering van eind januari een toelichting op de duurzaamheidsnota schrijven.

Pin It
Bekeken: 4089x
https://ee.itk.ac.id/data/