Heerhugowaard Centraal

Woensdag 20 januari gingen acht basisschoolleerlingen van de Reflector en Atalanta op bezoek bij wethouder Monique Stam. Daar overhandigden ze een boekje met verhalen over ‘Het Groenteparadijs’. Het Groenteparadijs is de naam van van de schoolwerktuin waarin kinderen het vorige schooljaar hebben getuinierd. De ervaringen hebben de kinderen aan het papier toevertrouwd en deze zijn nu gebundeld in een boekje.

De basisschoolleerlingen van groep 6 mochten op vijf vierkante meter hun eigen groenten verbouwen. Naast veel verse groenten leverde dit ook veel betrokkenheid op bij leerlingen, docenten en ouders. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan samenwerken en het delen van kennis over planten. De wethouder is te spreken over het initiatief: "De schoolwerktuin gaat over puur en eerlijk voedsel. Dit sluit heel mooi aan op het thema agrifood, één van de speerpunten van Heerhugowaard en de regio."

Het afgelopen schooljaar mochten de leerlingen van Atalanta en Reflector aan de slag in het Groenteparadijs aan de Gibbon in Heerhugowaard. Er zijn plannen om alle groep-zessers een plek eigen stukje Groenteparadijs te geven. Om dit mogelijk te maken is NME Heerhugowaard nog op zoek naar sponsors. Ondernemers of particulieren die een bijdrage willen leveren mogen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op de website van NME.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl