De gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard hebben in samenwerking met bedrijven en stichtingen nieuwe contracten getekend voor levering van energie. In een gezamenlijke Europese aanbesteding is de levering van elektriciteit en garanties gegund aan HVC Energie, de levering van gas aan Greenchoice en de levering van CO2-emissierechten ten behoeve van de klimaatcompensatie van het totale aardgasverbruik aan Climate Neutral Group.

Deelnemers zijn Alkmaar Sport, Stadswerk072, TAQA Theater de Vest, Sportservicepunt Langedijk, Stichting SAKS, Stichting Ronduit en Woonwaard.

Alkmaars wethouder duurzaamheid, Jan Nagengast: “Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Ook als het gaat om het duurzaam inkopen van eigen energie. Ook is het stimuleren van duurzame energie een van onze drie pijlers in ons duurzaamheidsbeleid. Door het met de gemeenten en partners in de regio in te kopen sparen we bovendien geld uit.”

Arjen Struijk, marketing sales directeur Climate Neutral Group: “We zijn verheugd met de keuze die gemeente Alkmaar heeft gemaakt om haar gas te verduurzamen via het mechanisme van CO2-compensatie." Het bedrijf compenseert uitstoot via klimaatprojecten.

Evert den Boer, CEO Greenchoice: ”Als 100% groene energieleverancier hebben wij als doel om het hele energielandschap in Nederland te verduurzamen. Daar horen grote klanten als de regio Alkmaar ook bij. We zijn dus erg trots deze overeenkomst gegund te hebben gekregen.”

Chris Kuijten, directeur HVC: “HVC wekt energie op uit biomassa. Zo wordt het gebruik van fossiele brandstoffen en extra uitstoot van CO2 voorkomen. De voortzetting van de levering van stroom en groencertificaten in de regio Alkmaar op basis van de Europese aanbesteding is een mooi resultaat.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl