Heerhugowaard Centraal

De Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) wil binnen vijf jaar alle boten die varen op fossiele brandstof weg hebben uit wateren in gemeente. Dit meldt het NHD. Ook moeten er toezichthouders opgeleid worden om te controleren op vaargedrag.

HOP willen alleen nog fluisterboten en boten varend op biobrandstof toestaan, net zoals in Broek op Langedijk en in de Eilandspolder. Dit moet geluidoverlast en milieuvervuiling beperken. De ongewenste boten wordt ook vaak te hard mee gevaren. Dit levert dikwijls gevaarlijke situaties op en schade aan oevers en nesten.

In een raadscommissievergadering begin januari vertelde iemand die aan het water woont, dat hij in 14 jaar tijd geen toezicht heeft gezien. Wanneer hij zelf mensen aanspreekt op te hard varen, racen ze doodleuk nog een keer langs zijn tuin. De gedupeerde wordt met klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Van het waterschap via de gemeente naar de politie, die dan meldt dat te hard varen geen prioriteit heeft. 

Het voorstel van HOP wordt 1 februari weer besproken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl