Donderdag 28 januari heeft John van de Langenberg afscheid genomen als voorzitter van het Horizon College en als bestuurder van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN) om van zijn pensioen te genieten.

Hij is bijna vijftien jaar voorzitter College van Bestuur geweest van de mbo-school, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend en circa 12.000 leerlingen. Onder zijn hoede fuseerden streekscholen, educatie, mts en meao tot één nieuw ROC. Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zet John van de Langenberg een punt achter zijn bestuurlijke loopbaan.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst kreeg hij van Elly Konijn, locoburgemeester van Alkmaar en voorzitter van RPA-NHN, een ere-insigne in goud uitgereikt, als blijk van waardering voor zijn grote inzet in het bestuur van RPA-NHN.

Kort na de start van het RPA-NHN in 2000 trad hij aan als bestuurder vanuit het Horizon College. Hij heeft zich als vooral ingezet op het thema ‘Van school naar werk’. Als lid van de stuurgroep RPA-NHN namens het MBO heeft hij diverse projecten, waaronder de regionale aanpak jeugdwerkloosheid, in goede banen geleid. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal jongeren, met name de kwetsbaren, ondanks de economische crisis op een baan of leerwerkbaan geplaatst zijn. Als voorzitter College van Bestuur van het Horizon College heeft hij zich ingespannen om een kwalitatief goed en financieel gezond ROC neer te zetten.

Van de Langenberg startte vijftig jaar geleden zijn loopbaan bij de marine. Gedurende zijn loopbaan is hij ook burgemeester van Vlieland en burgemeester van Schagen geweest. De procedure voor een nieuwe voorzitter is momenteel gaande. De verwachting is dat dit voorjaar een nieuwe voorzitter College van Bestuur wordt aangenomen. (foto: Jan Jong)

Pin It
Bekeken: 3611x
https://ee.itk.ac.id/data/