Politie Heerhugowaard en politie Hollands Kroon zijn weer begonnen met controle van de verlof- jachtaktehouders binnen het eigen gebied. In totaal hebben rond 600 mensen verlof om thuis vuurwapens en munitie te bewaren.

Een verlof-jachtaktehouder wordt minimaal eens per jaar gecontroleerd op diverse aspecten. Schietsporters met een akte mogen maximaal vijf vuurwapens houden, jachtaktehouders maximaal zes. De wapens moeten alleen op de akte staan.

Wapens dienen ontspannen en ontladen in een kluis te liggen, de munitie dient apart bewaard te worden. De kluis moet verankerd zijn of minstens 200 kg wegen en op een deugdelijke plaats, onbereikbaar voor onbevoegden staan. Men mag maximaal 10.000 patronen of 2 kg nitrokruit/1 kg zwartkruit houden.

Bij bijzonderheden of het niet voldoen aan de voorwaarden worden maatregelen genomen. Dit kan inhouden dat een verlof- jachtaktehouder zijn verlof- of jachtakte kwijtraakt of dat hij of zij de mogelijkheid krijgt om alles binnen een korte periode op orde te krijgen.

Pin It
Bekeken: 2839x
https://ee.itk.ac.id/data/