Opsporing Verzocht besteedt op 9 februari, om 20:30 uur op NPO1, aandacht aan drie brandstichtingen in Hoogwoud in 2015. Woensdag 10 februari wordt het programma herhaald om 11.40 uur op NPO 2. De politie zoekt getuigen.

Zondag 29 maart werd om 21.35 uur brand gesticht in sportcentrum De Weyver in Hoogwoud. Zaterdag 26 september was het opnieuw raak om 01.40 uur, terwijl er nog mensen in de kantine waren. Woensdag 4 november om 02.35 uur werd een auto op de oprit van het huis van de eigenaar van het sportcentrum in brand gestoken.

De bewakingscamera’s die bij het huis aan de Koningspade hangen tonen dat een auto die avond wel 14 keer door de straat reed. Het is waarschijnlijk een Renault Megane Sedan, het model met kofferbak dat niet zoveel voorkomt. Dit kan een belangrijke aanwijzing zijn. Op de zijkant zit een opvallende streep, mogelijk een stootstrip.

Rond 02.25 uur loopt een voetganger voorbij aan de overkant en even later fietst iemand vermoedelijk langs de auto van de mogelijke dader. Deze getuigen hebben zich nog niet gemeld bij de politie.