Woonwaard en De Pieter Raat Stichting realiseren aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard het project Hugo-Waard: 22 seniorenappartementen en een woonzorgcentrum met 35 appartementen. Dan is de Schilderswijk klaar voor de toekomst: thuis wonen, dan zelfstandig wonen met zorg bij de hand en weer later naar het woonzorgcentrum.

In het centrum kan aan intensieve zorg gegeven worden. De appartementen zijn voor zelfstandige senioren met een lichtere zorgvraag. Zij huren van Woonwaard en nemen diensten af van Pieter Raat, maar kunnen ook gebruikmaken van faciliteiten van het gekoppelde woonzorgcentrum.

Het is de bedoeling dat Hugo-Waard een levendige ontmoetingsplaats wordt voor en door de Schilderswijk. Alle senioren zijn welkom in het restaurant en bij allerlei activiteiten. Zo zijn er regelmatig interessante informatiebijeenkomsten. De Pieter Raat Stichting wordt hierbij gesteund door de gemeente en andere organisaties.

De gedachte achter het project is dat de wijkbewoner die zijn eenzame buurvrouw uitnodigt om te eten in het restaurant, later zelf behoefte krijgt aan zorg en ondersteuning. Investeren in de wijk en in een ander betekent op termijn investeren in jezelf.

Binnenkort vangt de bestemmingsplanprocedure bij de gemeente aan. Zo lang die duurt, zullen Woonwaard en De Pieter Raat Stichting de plannen verder uitwerken, zoals voor het interieur van het woonzorgcentrum. De eerste paal van Hugo-Waard wordt naar verwachting dit najaar geslagen. Het streven is het complex rond de zomer van 2017 op te leveren.

Iedereen is welkom om het voorlopig ontwerp van Hugo-Waard te aanschouwen en hierover vragen te stellen. Dit kan op donderdag 11 februari van 19.00 tot 20.00 uur in Hugo-Oord aan de Van Veenweg 15.

 

Bekeken: 4918x