Heerhugowaard is met elf winkels en horecazaken opgenomen in de EerlijkWinkelen route. Dit is een landelijk online initiatief waar de gemeente en de Wereldwinkel nu op aanhaken. De app of website wijst de weg langs winkels met producten die onder goede omstandigheden zijn gemaakt. De gemeente wil winkeliers stimuleren om meer eerlijke producten aan te bieden en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Winkels op de route verkopen veelal Fair Trade, biologische, tweedehands- of streekproducten. Ook winkels die personeel met een beperking in dienst nemen mogen op de route. 

EerlijkWinkelen kent in 54 steden totaal 1.554 winkels. In de regio hebben Alkmaar en Bergen al een route. De Waardse route wordt officieel gepresenteerd door wethouder Monique Stam. De presentatie is donderdag 3 maart om 16:00 uur in het gemeentehuis. Meer informatie of de app downloaden kan op eerlijkwinkelen.nl.

De volgende Waardse ondernemers staan op de route: C&A, de Tuinen, Espressobar Ottimar, Leescafé, Natuurwinkel Columbus, Stroming Eten&Drinken, The Body Shop, Used Products, van Streek kaas & delicatessen, Wereldwinkel en Appeltje-Eitje. Wie ook op de route wil komen, kan mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekeken: 3548x