De laatste dingen moeten worden nog afgewerkt, maar de kerk is er in elk geval klaar voor: woensdag wordt alle kunst van de Artotheek overgebracht naar de gereformeerde kerk aan de Stationsweg. 

De Artotheek was tot voor kort gevestigd in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Wethouder Leo Dickhoff wilde die ruimte echter gaan verhuren voor een commerciële prijs, die de Arthotheek niet kon betalen en dus weg moest uit het gemeentehuis. De wethouder had liever gezien dat de Artotheek zich ergens in de buurt van het gemeentehuis en theater Cool, maar daar waren geen geschikte panden die de Artotheek ook nog eens kon betalen. De keuze viel half december 2015 dus op de gereformeerde kerk aan de Stationsweg. Vanuit de gemeente kreeg men nog wel 39.000 euro om de verhuizing te betalen.

Met de nieuwe locatie moest er ook een nieuwe naam komen, zo vonden de mensen van de Artotheek. De stichting heet vanaf nu de Kunstkerk. Stiekem kwam de verhuizing ook op dit punt wel goed uit, want men vond de naam ‘Artotheek’ toch al niet zo geschikt meer, aldus voorzitter Siebe Brinkerink. De Kunstkerk gaat bovendien in de toekomst nauwer samenwerken met theater Cool, de ArtFArm en Atelier 6.

En net als bij creativiteitsvereniging Atelier 6, dat ook vanwege een subsidiestop en een huurprijs die niet te betalen viel gedwongen moest verhuizen, merken de mensen van de Kunstkerk nu ook voorzichtig op dat de nieuwe locatie eigenlijk veel mooier is dan de oude. (foto: Heerhugowaard Centraal / Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 4605x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/