De brandweer van Heerhugowaard en Obdam zijn vannacht even na vier uur opgeroepen voor een brand in een tussenwoning aan de Van Necksingel in Heerhugowaard. Eenmaal ter plaatse bleek de brand in een afzuigventilator in het plafond van de badkamer te zijn ontstaan. Het vuur had de balken van het plafond inmiddels bereikt, maar was uiteindelijk redelijk snel onder controle. Om te controleren of het vuur niet verder het plafond was 'ingekropen' moest een gedeelte van het plafond en de vloer van de bovenliggende verdieping gesloopt worden. Ook werd er met een warmtecamera 'gescand'. 

De brand werd ontdekt door de zoon des huizes die bij het binnen komen van de badkamer zag dat de muren in brand stonden. Volgens de bevelvoerder waren de balken in het plafond flink aangetast. De brandweer had opgeschaald naar middelbrand omdat het een middenwoning betrof en er gevaar bestond voor de naastgelegen huizen. Stichting Salvage, dat de afhandeling van de schade namens verzekeringsbedrijven verzorgt en de gedupeerden helpt zal de schadeafhandeling verder regelen. 

Voor de bewoners van de woning was het een flinke domper na een mooie dag waarop de 50e verjaardag van  de bewoonster werd gevierd. Toen de naaste buren weer hun huis in mochten,is daar nog even nagepraat.

Bekeken: 4547x