Het bestuur van het Bot Waarderingsfonds (BWF) stimuleert lokale initiatieven met woord en een financiële bijdrage. Ieder jaar kiest het fonds een ander initiatief. De keuze was dit jaar weer een uitdaging. De keer was de eer aan de organisatie van het Coolpleinfestival. Dit meldt de Koerier.

De cheque van €1500 euro werd tijdens een gezellig samenzijn in het Cool Café door BWF- voorzitter Frits Weel overhandigd aan Rob van Essen van het Coolpleinfestival. Dit jaar zal de vijfde editie, een samenwerking tussen Cool Kunst & Cultuur en Stichting Culturele Amateur Manifestatie plaatsvinden op 24 en 25 september.

Rob van Essen en Richard de Kort van CAM en Eva Middelhoff, directeur van Cool waren bijzonder verrast met de bijdrage. De organisatie wil met de bijdrage een professionele uitstraling creëren en meer van deze tijd te maken. 

Tijdens het Coolpleinfestival zijn er drie podia: de Rodi Media zaal, het theatercafé en een buitenpodium. In andere ruimten van Cool zijn presentaties en workshops. Het aanbod is van zowel amateurs als professionele artiesten. Verenigingen die zich tijdens het festival willen presenteren, kunnen zich al opgeven via coolpleinfestival.nl.

Bekeken: 2985x